keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Laiskuutta ja lahjuksia

Onpa ollut pitkä tauko blogin päivittämisessä ja käsitöiden valmistumisessa..! Valmiiksi leikattuja paloja, leikkaamista odottavia kankaita sekä puoliksi ommeltuja vaatteita on kyllä runsain mitoin odottamassa, mutta aika ja hermot eivät oikein tunnu riittävän kaiken viimeistelyyn. Uudelleen aloitettu graduprojekti vie kummasti mehuja (vaikka aika laiskasti olen sen kanssa edennytkin), lisäksi typerä syysflunssa väsyttää, joten iltaisin ei juuri jaksa ommella - vaikka mieli kyllä tekisi! Lisäksi olen joutunut kantapään kautta huomaamaan, että väsyneenä ei todellakaan kannata istahtaa ompelukoneen ääreen - seurauksena on, jollei suorastaan itkua ja hammastenkiristystä, ainakin huonoja ratkaisuja ja paljon purkamista..!


Jo aiemmin syksyllä aloitettu autopaita tuli kuitenkin vihdoin valmiiksi, kun kaverin pojan 1-vuotissynttärit pakottivat toimimaan. Lisäksi loppuviimeistelyä vaille on ensimmäinen joululahjapaita, joka on menossa siskonpojalle. Molemmat kokoa 86/92cm, autopaidan materiaalit (joustofrotee + resori) Metsolasta ja kaavana Ottobren Sulo-raglanpaita. Eläinpääpaidan kaava myös Ottobresta, mallin nimi Hippopotamus jotakin. Eläinkangas saatu vaihtarina, punainen interlock Jätti-Rätistä, resorin alkuperästä ei mitään hajua.




lauantai 19. marraskuuta 2011

Pikkuruiset pikkarit


Neitokainen on oppinut syksyn aikana hienosti päiväkuivaksi ja oli aika hommata tytölle pikkuhousuja. Suurin osa kauppojen pienimmistä 86/92cm pikkareista vaan ovat auttamattoman suuria meidän hoikkikselle. Muutamia Lindexin pikkareita hieman pienensinkin ottamalla toisesta sivusaumasta vähän sisään, mutta ajattelin sitten kokeilla tehdä parit pikkarit ihan ite. Näihin kun riittää pienetkin jämäpalat. Kaava on omasta päästä, otin vähän mallia kaupan pikkareista - ja ihan hyvät tuli. Ovat kyllä tosi pikkuruiset, ehkä lähinnä siro 86cm. Ja just sopivat (pyllypuolella olis saanu olla leveyttä aavistus lisää, mutta hyvin toimivat). Näitä on käytetty jo pari viikkoa eli kuvia ei ole otettu vastavalmistuneista pöksyistä. 


keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Pipo ja pussukka



Mieheni osti minulle yllätyksenä miniläppärin, jotta gradun naputtelu koneelle sujuu helposti missä tahansa. Kone kulkee mukana repussa ja tarvitsi siis suojakseen pienen pussukan. "Läppärilaukku" on tehty Hipun pussukan teko-ohjeen mukaan, mitat n.30x20cm, pohjan leveys n.6cm. Kaikki materiaalit (raitapuuvilla, tikattu vanutäytteinen "päiväpeittokangas" ja vetoketju) Jätti-Rätistä. Pussukka on ollut testissä jo viikon päivät ja oikein hyvin toimii, laturi (ja tarpeen tullen jotain muutakin sälää) mahtuu mukavasti koneen mukana pussiin.


Lisäksi eilen valmistui tytölle "karvapipo", joka sopii hyvin neitokaisen talvihaalariin (ei kuvassa). Ohje  Kukikkaat kuosit-blogista omin muokkauksin. Eteen aplikoin heijastintähden ja lisäsin palaset heijastinkangasta myös "korviksi". Teddykangas saatu kangasvaihtarina Ikuisen vauvakuumeen blogistilta, vuori tumma luumunvärinen trikoo Jätti-Rätistä ja korvien kohdalla pul-kangasta ja Thinsulate-vanua. Suhteellisen hyvin onnistui, pieniä harmituksen aiheita syntyi korvien kohdalla kupruilevasta trikoosta ja hieman erimittaisista heijastinkorvista sekä tietysti aplikoinnissa takkuilevasta ompelukoneestani (josta varmaan jossain vaiheessa oma postaus tiedossa)... Kaiken kaikkiaan kuitenkin kelpo ompelus ja mikä tärkeintä - tyttö on tyytyväinen uuteen pipoonsa!


Kuvassa neitokainen on juuri lähdössä leikkipuistoon ja pyysin isää ottamaan ulkokuvia hatusta (kun sisällä on vaikea ottaa kuvia ilman salamaa ja salamalla pelkät heijastimet välkkyy). No, tämä on lähinnä kuva tytöstä hattu päässään, mutta näkyyhän se pipo tästäkin..!=)

lauantai 12. marraskuuta 2011

Syksyn ompelussatoa

Tässä muutamia kuvia syksyn aikana valmistuneista ompeluksista.


Ensimmäisenä pitkähihainen singoalla-tunika/mekko koossa 92cm Ikasyriltä tilatusta ihanan pehmeästä norsubambusta. Kaava Suuri Käsityö-lehdestä 1/2009 pienin muutoksin (etuosan laskokset jätetty pois ja hihat pidennetty). Kangas on ihanan pehmoista, mutta melko lurua bambu-puuvillainterlockia. Saa nähdä, miten käyttäytyy pesuissa..


Minnie-liivimekko (Ottobre 6/2010) hauskasta apinavelourista (ostopaikkana Royal-tuote). Helmaan kokeilin rullapäärmettä, mutta en ole ihan varma tuliko sellainen kuin piti koska ei ollut mitään vertailukohtaa.

Ongelmana on nimittäin ohjekirjan puute: tilasin Bernina 700D-saumurini Virosta ja mukana tuli vain eestin- ja venäjänkielinen ohjekirja enkä valitettavasti osaa kumpaakaan, joten olen vähän pimennossa joidenkin koneen ominaisuuksien suhteen. Jos joltakulta löytyy kyseisen malliston (700D tai 800DL) kone ja haluaa tarjota apuaan, ilmoittautukaa ihmeessä - olen valmis tekemään vaihtokauppoja suomenkielisistä ohjeista! ;)


Tunika ja leggari -setti koossa 86/92. Värikäs Peukalo-Liisa jersey (Ikasyr) sai parikseen lämpimänkeltaista, ohutta trikoota Jätti-Rätistä. Tunikan kaavana Ottobren Papana (muokattuna) ja legginsit SK 1/09, tykkään kyseisestä kaavasta kovasti. Sopii hyvin meidän hoikalle neidolle ilman suurempia muokkauksia. Kanttaukset/resorit tein mustalla, tuli aika räväkkä yhdistelmä. Tämä setti on ollut jo aika paljon käytössäkin ja ihan hyvänä on pysynyt.


Peruspaita Punahilkasta (Ikasyriltä tämäkin), lisänä Metsolasta tilattu keltainen interlock. Kaavan pohjana Ottobren Pinaatti-pusero 1/2010, "tuplahihat" oma lisäys. Tässä laitoin pääntielle interlockia, hyvin toimii.


Ja jottei postaus jäisi täysin "persoonattomaksi", tässä vielä yksi kuva vaatteista in action. Lökäpökät keltaisesta retropallovelourista ja kuva loppukesältä (kuten ehkä valosta ja vaatteiden vähyydestä voi päätellä). Kaavana Ottobren Vilkas-velourhousut ja punainen joustofroteepusero Metsola.

Jatkan kuvapostauksia taas myöhemmin. Muutama aiemmin ommeltu vaate on vielä kuvaamatta ja aika monta "raakiletta" odottaa valmistumistaan..

Hyvää isänpäiväviikonlopun jatkoa kaikille! 

perjantai 11. marraskuuta 2011

Pilvisetti



Tässä uusimmat ompelukset: tytölle pilvisetti velourista koossa 92. Kaavana jo suosikeiksi muodostuneet Ottobren Papana-paita 4/2010 ja Vilkas-velourhousut 4/2008, molemmat hieman muokattuna. Tein ensimmäistä kertaa housuihin taskut ja olen suhteellisen tyytyväinen lopputulokseen: ovat suunnilleen samankokoiset ja -malliset sekä sopivassa paikassa. Kaksoistikkaus ei ole ihan täydellinen, mutta sitä ei onneksi menossa huomaa..! Pilvivelor saatu vaihdossa ikuisen vauvakuumeen blogin pitäjältä, valkoinen velour ja resori Jätti-Rätistä. Kaiken kaikkiaan oikein kivasti onnistunut setti ja tyttökin tykkää.




Puserosta tein tuollaisen pidennetyn version, tykkään kovasti! On sen verran mekkomainen, että paitaa voi käyttää hyvin myös legginsien kanssa.


Muoks. Tässä vielä yksi sovituskuva setistä tyytyväisen käyttäjänsä päällä:



Blogin avaus!

Olen jo jonkin aikaa pohtinut oman blogin perustamista ja nyt päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Ja mikäs sen parempi aloituspäivä kuin 11.11.11!

Blogi pyörii lähinnä käsitöiden ympärillä: olen innostunut ompelemaan vuonna 2009 syntyneelle tytölleni vaatteita ja silloin tällöin heiluttelen myös kutimia. Olen kouluajoista asti pitänyt käsitöistä ja yläasteen päätteeksi äitini osti minulle perus-Singerin. Se jäi kuitenkin pitkäksi aikaa kaapin perukoille lojumaan, kunnes lapsen syntymän lähestyessä innostuin kokeilemaan kestovaippojen ompelua - ja siitä se sitten lähti..! Samalla jäin myös koukkuun käsityöaiheisten blogien maailmaan. Pikku hiljaa vaippojen tarve väheni ja innostuin vaateompelusta. Ja tunnetusti nälkä kasvaa syödessä: rupesin haaveilemaan saumurista. Sainkin sellaisen kuluneena kesänä ja olen aivan rakastunut kyseiseen koneeseen - teen lähinnä perusvaatteita joustavista materiaaleista ja surautan saumat saumurilla aina kun mahdollista. Siispä blogin nimeksi valikoitui Saumurin kera - TERVETULOA!