keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Värikäs pupusetti

Vielä ehdin saamaan yhden asukokonaisuuden valmiiksi ja blogiin asti ennen kuun vaihtumista. Tämä värikäs puputunika syntyi fb:n kangashamstereista vaihdossa saadusta Ikasyrin mustapohjaisesta pupujerseystä ja sen kanssa pirtsakasti yhteenspoivasta porkkananvärisestä trikoosta. Kaveriksi vielä Saimit Saksasta tilatusta oranssista velourista ja kevään väripläjäys on valmis! =)


Last, but not least, of my De-Stash February projects: Rabbit tunic (lovely fabric from Ikasyr) and orange velour pants. Colourful and perky!

tiistai 28. helmikuuta 2012

Unikaveri Poby

  

Pikkuneiti on jo kova piirrettyjen ystävä ja tykkää monien muiden ohjelmien ohella myös Pororo-sarjasta. Äidin opetellessa applikoinnin saloja Tikbumsan blogin ohjeella, ihasteli tyttö kuvissa näkyviä hienoja pingviinipaitoja. Pororo-pingviini tuntui tällaiselle aloittelijalle turhan hankalalta hahmolta toteuttaa, mutta jääkarhu Poby löysi tiensä raidalliseen yömekkoon. Pobyn kuvan piirsin netistä löytyvien värityskuven pohjalta ja mekon kaavana on Ottobren (6/2009) Mocking Bird hieman lyhennettynä. Kokeiluluontoisen yökkärin kankaat on Jätti-Rätistä, hihansuihin laitoin resorien tilalle mekossa käytettyä raitatrikoota. Applikointi onnistui kohtalaisen hyvin, tosin parannettavaa on vielä. Tuon suun olisi voinut toteuttaa eri tavalla ja eri värisenä, mutta laiskana tyydyin mustaan "viivaan". Pohjan raidat paistavat hieman applikoinnissa käytetyn valkoisen velourin läpi, mutta eipä tuo käytössä haittaa. Pääasia, että tyttö tunnisti hahmon heti Pobyksi ja lupasi laittaa pyjaman yöksi päälleen. :)




A nightgown with a polar bear appliqué (Poby from the animated tv-series Pororo the Little Penguin). Pretty satisfied with the result although I must confess I'm only a beginner in the art of application.. 

maanantai 27. helmikuuta 2012

Kesäinen Mail Express

Monessa blogissa on vilahdellut jo kesävaatteita, joten kannanpa minäkin korteni kekoon ja esittelen uusimman Ottobren (1/2012) Mail Express -tunikan, josta muokkasin oman versioni Ikasyrin Kalastavista karhuista ja kankaaseen yhteensopivista raidoista, jotka molemmat tulivat taannoisessa salaisessa paketissa. Raitakangasta riitti yläosan lisäksi juuri ja juuri caprimittaisiin leggareihin, joten setistä muodostui automaattisesti varsin kesäinen. Tosin tunikaa kokeiltiin tietysti heti ja tyttö halusikin laittaa paidan päälleen päiväkotiin: ei muuta kuin alle punainen pitkähihainen ja menoksi!   



Kankaaton kuukausi lähenee loppuaan ja ommeltavaa riittäisi vielä vaikka kuinka moneen settiin. Jotain on valmistunutkin ja muutama ompelus odottaa puolivalmiina pöydällä - nähtäväksi jää, ehdinkö saada ne blogiin asti ennen kuun vaihtumista.. Uusi turkulaisten kimppatilaus Michas Stoffeckeen on jo vireillä, "joudun" varmaankin osallistumaan siihen. ;) Tosin täytyy sanoa, että tämä ostolakko on tehnyt ihan hyvää, enkä ole juurikaan haikaillut kangaskauppojen perään. Hyvä minä! =) Miten teillä muilla on sujunut?

maanantai 20. helmikuuta 2012

Pirteä petronella

Tämäkin vaihtarina saatu ihana kangas on muhinut kaapissa jo jonkin aikaa. Halusin yhdistää kuosiin yksiväristä trikoota, ja nimenomaan tuota auringonkeltaista. Sitä vaan ei ollutkaan niin helppo löytää. Onneksi eräs JNY:n kimppatilaukseen osallistunut hamsteri suostui vaihtamaan minulle palan tilaamaansa "gulorange" jerseytä. Jos olisin tiennyt värin olevan noin herkullinen, olisin kyllä tilannut itsekin..


Idean paitaan sain Kissankulma-blogin ihanasta petronella-mekosta. Oman version muokkasin Ottobren Dreamland-tunikasta. Lyhyet hihansuut rypytin ensin framilonilla ja saumuroin kiinni tuubimaisiin jatkopaloihin. Kooltaan tämä on lähinnä 92/98cm. Menee ensin tunikana hieman ylipitkillä (mutta nätisti rypyttyvillä) hihoilla, myöhemmin paitana. Minusta tuo keltainen piristää mukavasti ja olen oikein tyytyväinen lopputulokseen!

A shirt from LiandLo's lovely Petronella fabric, yellow jersey from JNY design. Like it a lot!

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Kruunuprinsessa

Tytön päiväkodissa järjestettiin ystävänpäivän kunniaksi lapsille tanssiaiset prinssi ja prinsessa -teemalla. Mitään rooliasuja tai prinsessahepeneitä meiltä ei löydy, joten ajattelin surauttaa tansseihin tunikan Michas Stoffecken pinkistä kruunutrikoosta. Paitaa piristääkseni applikoin eteen keltaisen velourkruunun, jonka sakaroihin aion vielä ehtiessäni hommata jotain "timantteja" (helmiä tms.). Röyhelötunikan pohjana on Ottobren (6/10) Ines-paita, josta muokkasin 3/4-hihaisen version ja lisäsin helmaan röyhelön. Kaikki rypytykset tein framilonilla. Lopputulos on mielestäni oikein onnistunut - ja tyttökin tykkää! Harmi vaan, että tanssiaispäivä kuluikin sitten kotona lepopäivää viettäen hieman kuumeisen maanantain jälkeen..

Neidin kaapista pieneksi jääneitä vaatteita kaivellessani käteen osui yksi ensimmäisistä tytölle tekemistäni trikoopaidoista, joka oli pääntieresorin osalta melko lailla epäonnistunut yksilö. Koska helma- ja hihansuutikkaukset olivat siistit ja paita melkein käyttämätön, päätin leikellä siitä neidin vauvanukelle mekon. Kaavaa ei ollut, joten leikkasin raglanhihaisen mekon summassa - ja tulin samalla piirtäneeksi kaavan Baby bornin raglanpaitaan/mekkoon. Näin epäonnistunut paita sai uuden elämän nuken mekkona ja äiti hyvän mielen.


sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Keväinen kukkatunika

Vihdoin sain viimeisteltyä ja kuvattua omasta mielestäni ihanan keväisen JNY:n raitatrikoista ommellun tunikan. Applikoin helmaan keltaisen kukan ja kanttasin pääntien halkion Krimskramsin ohjeen mukaisesti. Tuo kanttaus ei onnistunut ihan nappiin, sillä kanttauksen tyveen muodostui pienet laskokset. Muuten tunikasta tuli oikein onnistunut ja applikointikin sujui tällä kertaa ongelmitta - mitä nyt jouduin jännittämään, loppuuko ompelulanka kesken (ei onneksi loppunut ja sain sillä kanttauksetkin juuri ja juuri tehtyä).. 

 
Kaava oli oma sovellus, pohjana nappilistapaita jostain vanhemmasta Ottobresta. Koko n.92/98. Tykkään kovasti! =)


Kangaspinojen tuhoaminen on nyt virallisesti avattu - ja ompelupöydällä onkin tällä hetkellä monta puolivalmista vaatetta sekä yksi valmis kesäinen setti, jota en ole ehtinyt vielä kuvata.

This shirt for my daughter reminds me of the forthcoming spring and marks the beginning of my de-stash February mission! I would be more than happy to hear any comments you might have..!

perjantai 3. helmikuuta 2012

Kankaita ja kankaattomuutta

Viime aikoina on tullut osallistuttua useampaan kimppatilaukseen, joten uusia kankaita on nyt mukavasti.


Nämä ihanuudet kotiutuivat vihdoin JNY Designilta Ruotsista. Tein kimppatilauksen neljä viikkoa sitten. Ensimmäinen lähetys saapui kaksi viikkoa maksun jälkeen, mutta siitä puuttui olennaisin eli juurikin kuvan salainen paketti. Se oli jostain kumman syystä jäänyt vahingossa pois toimituksesta. Onneksi asiakaspalvelu sähköpostitse oli nopeaa ja ystävällistä. Jenny lupasi lähettää paketin pikaisesti ja latasi lastin hieman normaalia raskaammaksi eli saimme hyvitystä viivästyksestä. Loppujen lopuksi tilauksesta jäi hyvä mieli, sen verran hyvää asiakaspalvelua sain! Ja itse kankaat ovat tietysti ihania, trikoota kaikki (en hoksannut, että velouria olisi voinut erikseen toivoa pakettiin mukaan). II-laatuahan näissä oli aika paljon (epätarkkuutta kuviokohdistuksessa yms.), mutta kaikkia kankaita käyttökelpoiset palat, joten minä ja kaverini olemme tyytyväisiä! Yksin en tätä(kään) pakettia raaskinut ostaa, mutta sain kuitenkin ison läjän kankaita: kahta tähteä, molempia pilviä, maatilaa, sydämiä ja violettia interlock-trikoota.


Tämä sydän-, pallo- ja tähtitrikoita sisältänyt salainen trikoopaketti saapui Saksasta Michas Stoffeckelta. Omaan käyttöön näistä jäi palat turkoosia sydäntä, pinkkiä kruunua, vaaleanpunaista tähteä ja punaisia pikkusydämiä. Mitään tarkkaa suunnitelmaa kankaiden varalle ei vielä ole, mutta tytön päiväkodissa on parhaillaan prinssi- ja prinsessateema, joten kruunuista voisi yrittää keksiä jotain kivaa sitä silmällä pitäen. Turkoosi sydänkangas päässee todennäköisesti jossain vaiheessa kesäiseksi tunikaksi..

Myös Metsolan alesta oli "pakko" tilata muutamaa kangasta, joita tosin en saanut vielä kuvaan. Näiden viimeaikaisten ostosten johdosta kangasvarastoni ovat kasvaneet kohisten, joten nyt onkin hyvä aika ottaa haaste vastaan ja osallistua kankaattomaan kuukauteen! Olin jo aiemmin päättänyt, että kierrän kangaskaupat (myös virtuaaliset) tässä kuussa mahdollisimman kaukaa, mutta fb:n ompeluelämää -ryhmän innoittamana osallistun lakkoon ihan virallisesti. Idea lakkoiluun syntyi Kaja & lilla krax -blogista, jossa jaetaan kuun lopussa myös palkintoja parhaiten suoriutuneille. Tarkoituksena on siis tuhota omia olemassa olevia kangasvarastojaan ja kieltäytyä uusien kankaiden ostamisesta. Pakolliset hankinnat vaatteiden valmiiksi saattamiseen (esim. vetoketjut yms.) sallitaan, mutta nekin tulee tilittää tarkasti. ;) Kajan blogissa ja oe-ryhmässä jaetaan myös hyviä vinkkejä siitä, mitä kaikkea pientä ja kivaa voi kuukauden aikana toteuttaa. Haastan kaikki muutkin kangashamsterit kankaattomaan kuukauteen!


Lopuksi vielä kuva omista tämänhetkisistä joustavien kankaiden pinoistani. Määrä on aika kohtuullinen monen muun hamstraajan valtaviin varastoihin verrattuna, mutta omalla mittapuullani kankaita on kiitettävästi. Kuvasta puuttuvat siis vielä Metsolan tulossa olevat kankaat (yht. vähän yli metri velouria ja joustista) sekä jo leikkuupöydälle päässeet palat, joista toivottavasti valmistuu lähiaikoina jotain kivaa omalle tytölle.

Eli nyt ei muuta kuin toivo(te)taan hyviä ja mahdollisimman tuottoisia ompeluhetkiä!